Information and activities The city, life's stage Archaeological methods Archaeology in Barcelona Lived histories
object game xxi
bulletin
Of the archaeology I want to know
publications
CATALÀ / ESPAÑOL / ENGLISH
ARCHAEOLOGY IN BARCELONA
- Introduction
- Main archaeological actions over the last 25 years
- Urban planning, a basic tool for archaeology
- Historic notes
- A lucky find
- From dig to display case
MULTIMÈDIA
- Archaeological interventions in Barcelona
HISTORY NOTES
L’ARQUEOLOGIA A BARCELONA: Introducció

En els darrers 25 anys l’activitat arqueològica a Barcelona s’ha desenvolupat enormement. Les transformacions urbanístiques ocorregudes dels Jocs Olímpics del 1992 ençà, amb grans remocions de terres, han comportat la realització de moltes excavacions i ha suposat que el coneixement arqueològic de la ciutat hagi experimentat un pas endavant considerable.

Actualment a Barcelona l’arqueologia està plenament integrada en el procés d’intervenció urbanística, i és una activitat més de planificació i prevenció que no pas de salvament patrimonial. El major coneixement del subsòl permet en molts casos anticipar-se a les obres, minimitzar les sorpreses a urbanistes i constructors i evitar destruccions innecessàries.

Existeix però un debat constant, propi de totes les ciutats històriques, sobre la conservació i la incorporació de restes arqueològiques o patrimonials en els teixits de les ciutats actuals. No hipotecar el desenvolupament de la ciutat moderna però alhora no esborrar les traces de les ciutats antigues és un dels grans reptes culturals de la nostra societat.

 
 
 
MHCB / / www.museuhistoria.bcn.cat / T. 93 256 21 00 / inici / disseny web
Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura - Museu d'Història de la Ciutat